Şehidimiz Asteğmen Saim ÇELİK

29.09.2017 4800

ŞEHİT ASTEĞMEN SAİM ÇELİK

29 Ekim 1968´de Kayseri´de dünyaya gelen Saim ÇELİK, eğitime ilk adımını attığı Esentepe İlköğretim Okulu´nu birincilikle bitirdi. Öğrenim hayatına Aydınlıkevler Ortaokulunda ve Aydınlıkevler Lisesinde devam eden Saim ÇELİK küçük yaştan itibaren spora büyük ilgi duyuyordu. İşte bu yüzden olsa gerek üniversite eğitimi için beden eğitimi öğretmenliğini seçerek Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünü kazandı. Üniversite hayatı boyunca gerek arkadaşlarıyla gereksede öğretim kadrosuyla geliştirdiği sıcak diyaloglar neticesinde başarılı bir eğitim süreci geçirdi ve üniversitede iz bırakarak 1992 yılında başarıyla mezun oldu.

Gazi Üniversitesinden mezun olduktan üç ay sonra öğretmenlik hayatına başlayan Saim ÇELİK, kısa sürede öğrencilerin en çok sevdiği öğretmenlerden biri olmayı başararak eğitim dünyasına yaklaşık üç yıl hizmet verdi. Vatani görevini yapmak için çok sevdiği öğrencilerinden bir süreliğinede olsa ayrılmak zorunda kalan Saim ÇELİK 1995´te Jandara Asteğmen olarak Isparta Eğirdir´de 3 ay kurs aldı. Dağıtımının Tunceli Pülümür komando birliğine tim komutanı olarak çıkmasıyla birliğine katıldı ve vatani görevini canla başla ifa etmeye başladı. 24 Mayıs 1996 Cuma günü gece saat 02:00´da Turnadere mevkiinde terörist gurupla çıkan bir çatışmada gözünü kırpmadan bu vatan için bu bayrak için şehadet şerbetini içti. Geride 2 çocuk ve ailesini bırakan şehidimiz Kartal Şehitliği´nde yatmaktadır.

Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!

Ey, bu topraklar için toprağa düşen asker!

Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer.

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi...

Bedr´in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

ŞEHİDİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ. RUHUN ŞAD OLSUN ÖĞRETMENİMİZ.